עם הפתעה בסוף....
מה צריך:
5 דפי בצק פילו
1 בצל קצוץ
1/4 כרוב ירוק - לחתוך דק
1 גזר - לגרד בפומפיה
1 קישוא - מגורד בפומפיה
1 שן שום קצוץ - אפשר גם שניים למי שאוהב
2 כפיות רוטב צ'ילי מתוק או חריף - תלוי בכם, 1 כפית רוטב סויה, מלח, פלפל לפי טעם
1 ביצה טרופה
שומשום
לפני שמתחילים... כמה מילים על עבודה עם בצק פילו
לפני שמשתמשים בפילו יש להוציאם מהמקפיא ישירות למקרר וצריך שישהו שם מספר שעות (לילה)
שימו לב הפשרה מהירה תגרום לעלים להישבר
חשוב להשתמש בבצק הפילו מיד לאחר הוצאתו מהמקרר ויש לעבוד איתו בזריזות.
מומלץ לכסות במגבת לחה את יתר עלי הפילו, על מנת שלא יתייבשו וישברו במהלך העבודה
ועכשיו לעבודה
מטגנים את הבצל עם שמן הזית של סבתא דליה, עד שמזהיב
מוסיפים את יתר הירקות
מתבלים
תוך כדי ערבוב מבשלים כ 5 דקות עד שהירקות מתרככים.
מצננים לטמפ' החדר
מחממים תנור ל 180 מעלות
פורשים דף פילו שלם על משטח עבודה
מברישים מחצית מהדף במעט שמן זית של סבתא דליה
מקפלים לשני חלקים שווים
חותכים את המלבן שנוצר לשני חלקים שווים ומברישים במעט שמן הזית
מניחים כף גדושה מהמלית במרכז כל חלק (ובצד שבו מתחילים את הקיפול)
מקפלים את השוליים ומגלגלים לצורה של סיגר.
מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה
ועוברים לדף הפילו הבא....
מורחים את החלק העליון במעט שמן זית
אחר כך בביצה טרופה ומפזרים שומשום לקישוט.
מכניסים לאפיה של כ 20 דקות עד להזהבה
טיפ (טעים) קטן...
נותרו לנו עלי פילו שנותרו ללא מלית ירקות (לא התאפקנו לנשנש את המלית תוך כדי ההכנה ;-) אז הילדים החליטו שזה זמן טוב למלא את העלים במלית מתוקה... תכל'ס צודקים. אז מילאנו את העלים הנותרים בריבת תאנים של סבתא דליה... הקראנצ'יות, הטעם ... לא תדעו עד שתנסו....
* אפשר לגוון את מלית הירקות גם עם פלפל במגוון צבעים ו / או נבטים
* כשיושבים לאכול, מומלץ לתבול אותם בסויה, בצ'ילי או כל רוטב טעים אחר - כל אחד לפי העדפתו
Kommentare